Bowflex Kettlebell Oefening 2
Fitness

De Bowflex Kettlebell: 6 producten in 1

Bowflex heeft zijn eerste kettlebell uitgebracht en we kunnen er enkel enthousiast op reageren. Een combinatie van verschillende, instelbare gewichten, een ontwerp dat zowel ergonomisch als makkelijk hanteerbaar is en een stijlvol design maken van deze Bowflex kettlebell een prachtige aanvulling van hun gamma. Maar wat kan jij, als consument en gebruiker nu echt verwachten van de meest veelzijdige kettlebell die de planeet nu rijk is?

Bowflex – Het bedrijf van veel-in-1

We kennen Bowflex ondertussen wel als het het bedrijf van veel-in-1. Dit komt voornamelijk door hun typische halters die je met een makkelijke draaibeweging in gewicht kan doen toenemen of afnemen. Er zijn uiteraard wel meerdere merken die dit systeem aanbieden, maar het is toch steeds eerder Bowflex dat ermee wordt geassocieerd. Dit komt voornamelijk door hun unieke en enorm stijlvolle design. Iets wat toch nog veel concurrenten missen in hun producten.

Naast de halters is Bowflex uiteraard ook nog het merk van de Max Trainers. De meest gekende HIIT trainers op de Europese markt (we twijfelden over de rest van de wereld, maar gaan er graag van uit dat ze ook daar marktleider zijn). Ook hier vind je weer dat enorm stijlvolle design terug waar Bowflex toch zo enorm in uitblinkt. Bowflex is volgens ons dan ook HET merk in de fitness dat je in huis moet halen om mee uit te pakken. Al is het maar voor het design. En dan hebben we het uiteraard nog niet over de functionaliteiten en resultaten gehad.

Bowflex Kettlebell

Wat wel opvalt aan het gamma van Bowflex is dat het niet helemaal compleet is. Begrijp ons niet verkeerd, er is een ruim gamma maar toch komen we af en toe wel eens een fitnesstoestel tegen waar we geen Bowflex alternatief van vinden. De kettlebell, toch wel iets dat je mag rekenen onder basisuitrusting in de fitness, was er daar zo ééntje van. De nadruk ligt hier gelukkig op ‘was’. Sinds kort heeft Bowflex namelijk een kettlebell uitgebracht. Iets waar we enkel maar enthousiast over kunnen zijn.

Uniek design, vreselijke naam

Uiteraard kon Bowflex niet zomaar de wereld volgen met zijn kettlebell. Het bedrijf heeft zijn eigen kijk op fitnesstoestellen en het is die eigen kijk die van de Bowflex SelectTech 840i een praaltje maakt.

6-in-1

Zo zijn ze er maar weer eens in geslaagd om een toestel te ontwerpen dat meerdere kan vervangen. En dit doet het op een extreem compacte manier, nog compacter dan zijn halters. Je zou haast denken dat het niet gaat, en toch is het zo.

Het compacte design kwam tot stand door te werken met een hulsel en een standaard. De gewichten zijn geplaatst op de standaard en daar wordt het hulsel als een rok over gehesen. Met een simpele draai aan de knop pas je dan het aantal gewichten die je opheft bij je oefeningen aan. Op die manier is de Bowflex Kettlebell iets groter dan de gewone, go-to kettlebell, maar je moet wel rekening houden dat deze 6 van die concurrenten vervangt. Je zal dan snel door hebben hoeveel plaats je kan besparen.

SelectTech 840i

De naam die Bowflex koos voor zijn nieuwe geesteskind is SelectTech 840i. Een op het eerste zicht verschrikkelijk moeilijke en nietszeggende naam. Als Bowflex ergens slecht in is, dan is het wel in namen verzinnen. Iets waar trouwens een groot deel van de fitnesswereld mee kampt. Toch heeft hij meer betekenis dan je op het eerste zicht zou denken.

Het SelectTech deel plaatst de Bowflex Kettlebell duidelijk in dezelfde categorie van toestellen waarbij je het gewicht makkelijk kan instellen zoals de halters (die ook allemaal de SelectTech meekregen in hun naam). De 840 wijst dan weer op het gewicht dat je kan instellen op de Kettlebell (8 tot 40 lbs of ongeveel 3,5 tot 18kg).

Technisch is de naam van Bowflex dus een heel logische keuze geweest.

Wat kan je nu verwachten

Het unieke en stijlvolle design van de Bowflex kettlebell (en in het verlengde alle Bowflex toestellen), hebben we hier al uitgebreid geprezen (denken we). Daarnaast verstel je, door aan een knop te draaien, automatisch het gewicht van 3,5 tot maar liefst 18kg. Daartussen zijn er nog 4 andere standen (6, 9, 11 en 16kg) wat maakt dat je het niveau van je training dus met 6 weerstanden geleidelijk kan verhogen. Hierdoor vervang je maar liefst 6 afzonderlijke kettlebells en het rek om die op te bergen door slechts 1 toestel. Daarbij is de Bowflex Kettlebell ook nog goedkoper.

Trainen met de kettlebell

De kettlebell is een basistoestel waarmee je enorm veel oefeningen kan uitvoeren. Denk aan kettlebell swings, pull oefeningen, squat varianten zoals de goblet squat of single leg squat en twists om de schuine buikspieren aan te spreken. Bekijk deze oefening op youtube.

Meer info op www.scava.be of in de Pop-up showroom te Grobbendonk (Open zaterdag van 10u tot 17u en zondag van 10u tot 15u).

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *