Hoe moet ik een schommel verankeren?

Een schommel kan je, net als een speeltoestel, beste verankeren. Een verankering zorgt er voor dat een schommel niet beweegt wanneer er geschommeld wordt, maar ook dat de schommel blijft staan wanneer er harde windstoten of storm is. Doorgaans zijn er 2 manieren van verankering die worden gebruikt bij schommels. Het hangt volledig af van jouw model van schommel, welke van de 2 je moet gebruiken.

Schommel ingraven in de grond #

Sommige modellen van schommel moet je ingraven. Omdat een deel van deze schommels in de grond moet en het geheel daardoor zakt, zijn er bij deze modellen steeds langere poten voorzien. De put die je hiervoor moet graven, is doorgaans ongeveer een meter diep. Een beetje stabilisé of snelbeton zorgt voor nog extra stevigheid. Al is dit niet per se nodig.

Schommel verankeren met grondankers #

Een andere mogelijkheid van verankeren is door middel van grondankers. Deze komen in verschillende vormen, maar zijn vaak schroeven die je in de grond moet draaien. Bovenaan deze ankers is er dan altijd een oog voorzien waarmee je het anker, door middel van een bout, kan bevestigen aan de schommel.

Meest voorkomend KBT grondanker
Meest voorkomend grondanker van KBT

Best practices #

Uit ervaring met onze eigen montageteam, weten we dat het verankeren soms een beetje een lastige zaak is. Je zou op voorhand al goed moeten kunnen inschatten waar het anker moet komen, het indraaien van zo’n anker is ook niet altijd makkelijk en wanneer het anker in de grond gedraaid is, kan je het nog moeilijk bij regelen. Daarom hebben onze vakmannen een techniek ontwikkeld die we graag met je delen. Zo plaats je een schommel (of speeltoestel) en veranker je het zonder moeite:

Monteer je volledige schommel zodat hij klaar is om te schommelen
Graaf een gat naast de poten op de plaats waar het anker moet komen
Laat het anker in de put zakken en bevestig het op zijn plaats, aan de poten van de schommel
Vul de put waar het anker in hang terug met grond. Een beetje stabilisé of snelbeton zorgt voor een extra stevig anker

Hieronder een overzicht in foto’s

Powered by BetterDocs

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *